Sosyal Medya

Güncel

FETÖ, MİT’e eleman yerleştirmek için adayları...

İstanbul Başsavcılığı’nın hazırladığı iddianameye göre terör örgütü FETÖ, MİT’e eleman yerleştirmek için adayları özel evlerde eğitti. İstanbul’da ‘Kızılay’ ve ‘Matematik’ kod adları verilen evlerde MİT’e sızmaları için özel olarak yetiştirilen örgüt elemanları daha sonra Ankara’ya yönlendirilerek sınavlara sokuluyordu.



Ä°stanbul Cumhuriyet BaÅŸsavcılığı'nın örgütçalışma evlerine yönelik olarak hazırladığı iddianame, örgütün Türkiye'nin en kritik kurumlarından olan Milli Ä°stihbarat TeÅŸkilatı'na ( MÄ°T) sızma planlarının nasıl yapıldığını gözler önüne serdi. Örgütün mahrem olarak nitelediÄŸi ve diÄŸer çalışma evlerinden ayrılan, Ä°stanbul'da Fatih ve Esenler ilçelerinde bulunan “Kızılay” ve “Matematik” kod adlı evlerde sadece MÄ°T'e sızdırılmak için eleman yetiÅŸtirildiÄŸi ortaya çıktı.
 
ANKARA'YA GÖNDERİLDİLER
 
Habertürk'ten Serdar Kulaksız'ın haberine göre iddianamede, şüphelilerinden Bekir kod adını kullanan Åžahin Ä°.'nin, Esenler'de sorumluluÄŸunu örgüt abi-imamı Hüseyin T.'nin yaptığı çalışma evine yerleÅŸtirildiÄŸi ifade edilerek, MÄ°T'e sızmak üzere örgüt tarafından hazırlandığı öne sürüldü ve şöyle denildi: “Söz konusu örgüt-çalışma evinde baÅŸta Sinan A.ve F.K. olmak üzere örgütün MÄ°T'e sızdırmak için hazırladığı Hasan Hüseyin, Fahrettin, Tarık, Enes (kod) isimli örgüt mensuplarıyla birlikte kalan şüpheli Åžahin Ä°., burada aylarca örgüt içi eÄŸitim ve sınava hazırlık süreci geçirmiÅŸ, daha sonra örgüt tarafından Ankara'ya yönlendirilmiÅŸ, burada MÄ°T sınavına girerek örgütün de yardımıyla baÅŸarı saÄŸlayarak kurum personeli olmuÅŸtur. Åžahin Ä°., bilahare örgütle iltisakı anlaşılarak kurumdan ihraç edilmiÅŸtir.” Ä°ddianamede, şüphelilerden Sinan A.'nın da Esenler'deki örgüt-çalışma evine yerleÅŸtirildiÄŸi, ardından örgüt tarafından Ankara'ya yönlendirildiÄŸi belirtildi.
 
İTİRAFÇI OLDU
 
İddianamede üniversitelerde araştırma görevlileri olan şüpheliler Enis G. ve Hüseyin T.'nin çalışma evinde abilik-imamlık yaptığı, Hüseyin T.'nin etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanarak FETÖ'nün yapısı, işleyişi ve mensupları hakkında beyanlarda bulunduğu ifade edildi.
 
Savcılık 4'ü MÄ°T evleriyle baÄŸlantılı 30 şüpheli hakkında “silahlı terör örgütü kurma veya yönetme, örgüte üye olmak ve kamu kurumu aleyhine dolandırıcılık” suçlarından, 7.5 yıl ile 62.5 yıl arasında deÄŸiÅŸen hapis cezası talep etti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.